Магическа забава!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Магическа забава!

Новата учебна година започва!
 
ИндексГалерияТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

 

 Магазин за книги

Go down 
5 posters
АвторСъобщение
Зеленото чудовище
Слидеринка
Зеленото чудовище


Брой мнения : 199
Age : 30
Registration date : 06.08.2007

Магазин за книги Empty
ПисанеЗаглавие: Магазин за книги   Магазин за книги Icon_minitimeСъб Сеп 08, 2007 12:15 pm

Този магазин е за книги в които има описания само за черната магия.
Върнете се в началото Go down
Arodoet
Префект /Грифиндор/
Префект /Грифиндор/
Arodoet


Брой мнения : 381
Registration date : 13.07.2007

Магазин за книги Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Магазин за книги   Магазин за книги Icon_minitimeВто Окт 02, 2007 6:47 am

Вратата на магазина се отвори бавно и скърцането й се разнесе из цялата стая, в която в момента нямаше клиенти. Вътре влезе красиво високо момиче, което носеше дълго черно наметало. То беше сложило качулката си и ходеше с леко приведена глава, за да може тя да прикрива част от лицето му. То се приближи бавно до щанда и като се оглеждаше нервно, без дори да го погледне промълви.
- Прощавайте. търся една книга. "Трите непростими проклятия и други интересни заклинания". Имате ли я?
- Разбира се - чу се грубият и дрезгав мъжки глас на продавача. - Би било позор, да нямаме тази книга. Та тя е една от най-търсените на улица "Мракон-али". Но е и най-скъпата.
- Няма значение цената. Дайте ми веднага е-една ако може, з-защото страшно бързам. Благодаря - с леко разтреперан глас каза момичето.
- Няма проблем - заговори продавача, докато ровеше зад щанда, за да извади един егземпляр от книгата - Не съм ви виждал преди тук. Държите се мило за...
Изведнъж той млъкна, защото беше прекъснат от скърцането на вратата. Ародоет изтръпна и погледна към нея без да показва лицето си (в смисал с наведена глава, за да може качулката да крие очите й). И тя видя в магазина да влиза...
Върнете се в началото Go down
Кармен Риддъл

Кармен Риддъл


Брой мнения : 132
Age : 33
Registration date : 06.08.2007

Магазин за книги Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Магазин за книги   Магазин за книги Icon_minitimeВто Окт 02, 2007 8:20 am

Кармен влезе в магазина с горда походка и леко вирната глава. Погледна към черната фигура пред щанда, но не показа и със знак, че я е познала. Нейната собствена качулка бе сложена едва на края на главата `и и черните `и сега очи бяха впити в продавача.
- Някой от тях тук ли е? - попита студено момичето.
- не, госпожице. Няма никой. Най-вероятно са в другата част. - каза мъжът покланяйки се.
- Добре. Обслужи момичето и отиди да ги намериш. Веднага! - заповяда русокоската.
Свидетелката на цялата сцена- Ародоет взе книгата и внимателно се завъртя да си тръгва преди съученичката и да я е разпознала. Но нямаше такъв късмет. Не бе разбрала кога Риддъл е застанала зад нея.
- Я виж ти! Грифиндорка в магазин за Черна магия. На това му се вика изненада. - сракастично започна Слидеринката.
- Как ме позна, Риддъл? - смело попита другото момиче.
- Лесно. Не се държиш наперено, нито ме поздрави когато влязох. Значи или си от друг дом, или си от враговете ми. Ако беше от вторите обаче до сега да си избягала. Значи си от друг дом, но пък никой освен Грифиндорци няма да се осмели да дойде тук сам. Ето и как стигнах до извода. Та.. Да не си решила да се присъединиш към нас? -попита лукаво русокоската.
Върнете се в началото Go down
Arodoet
Префект /Грифиндор/
Префект /Грифиндор/
Arodoet


Брой мнения : 381
Registration date : 13.07.2007

Магазин за книги Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Магазин за книги   Магазин за книги Icon_minitimeСъб Окт 06, 2007 3:26 pm

Ародоет леко извъртя поглед към книгата, която беше взела и я скри почти незабелязано под мантията си. След което заговори:
- Ти как мислиш?
- Не знам. Странно ми е да те видя тук. Коя е книгата която купи. Да не би да се казва "Как да остана жива след среща със слидеринец"? - изсмя се злобно.
- Ха, ха. Много смешно. Какъв виц каза слидеринката. Господине защо не се смеете? - иронично й отвърна първокурсничката, като погледна с надсмешка към продавача. След което продължи - Естествено, че не Риддъл. Просто имам домашно по ЧИ, за което ми трябва допълнителна информация, която липсва в библиотеката. Или... не липсва, но е в забранения отдел. Няма значение. Трябва да вървя. Тъ че, ако позволите г-жице... - Усмихна се Ародоет и се поклони иронично на слидеринката.
Върнете се в началото Go down
Кармен Риддъл

Кармен Риддъл


Брой мнения : 132
Age : 33
Registration date : 06.08.2007

Магазин за книги Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Магазин за книги   Магазин за книги Icon_minitimeНед Окт 07, 2007 9:36 am

- Оо, но, мииличка, нямам нужда от чистене на обувките? Не, че ти не би ги замърсила само. - На лицето и се появи лукава усмивка, а очите и пламнаха. Продавача и без да го подканят се разсмя. - За разлика от теб ако бях в "Грифиндор" щях просто да помоля за разрешително за дадената книга, но нееее... Ти реши да се правиш на храбра и да ми се отваряш на всичкото отгоре. Да видим дали новата ти книжка ще ти помогне. - Ародоет не беше трепнала дори за миг първоначално, но след последните думи на Кармен леко повдигна вежди.
- Нима и какво смяташ да ми направиш, Риддъл? - ъпроса бе излишен веднага след като бе зададен. Цялото тяло на Аро бе залято от вълни на болка, която ставаше все по-силна с всяки изминала секунда....
Върнете се в началото Go down
Кийра Лестранж
Министър на магията
Кийра Лестранж


Брой мнения : 385
Age : 30
Localisation : In magic wolrd ...
Registration date : 06.08.2007

Магазин за книги Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Магазин за книги   Магазин за книги Icon_minitimeНед Окт 07, 2007 11:14 am

В същия момент вратата на магазина се отвори и в мрачното помещение влесе Кийра.
- А... Кармен , виждам че се забавляваш без мен - усмихна се лукаво тя. - Но ... ти прощавам. Все пак имаш да ми връщаш от Аксилес.
- Съвсем правилно - отбеляза Карамелчето и чак сега поотслаби заклинанието, но не напълно. - Теб какво те води към Мракон-али?
- Една книги - промълви Кийра и подаде писмо на продавача. - Но .... имам време и за малко забава.
Върнете се в началото Go down
http://teenhit.informe.com
Кармен Риддъл

Кармен Риддъл


Брой мнения : 132
Age : 33
Registration date : 06.08.2007

Магазин за книги Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Магазин за книги   Магазин за книги Icon_minitimeНед Окт 07, 2007 11:27 am

- Ооо и нашата мила Грифиндорка я водеше същото насам, но май вече няма да посмее да припари. - усмихна се Кармен. Продавачът само поклати глава и отиде да донесе книгите на Кийра.
- Ако продължаваш така скоро няма да отиде по далеч от вратата на петия етаж в "св. Мънго". - разсмя се чернокоската.
- Да я пусна ли предлагаш? - лукаво попита карамелчето.
- Ааа, не! - слабата искрица надежда да се отърве огасна в очите на Ародоет. Лестранж и Риддъл се спогледаха и усмивките им станаха още по-големи.
- Г-це, книгите ви. - продавачът се бе върнал и сега ги подаваше на чернокоската. Тя само кимна с глава и си ги взе, продължавайки да гледа "забавата"...
Върнете се в началото Go down
Arodoet
Префект /Грифиндор/
Префект /Грифиндор/
Arodoet


Брой мнения : 381
Registration date : 13.07.2007

Магазин за книги Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Магазин за книги   Магазин за книги Icon_minitimeПет Окт 19, 2007 5:39 pm

...Но при повторната поява на продавача Кармен се разсея и отдели поглед от жертвата си. Освен това магията отслабна още повече и Ародоет най-сетне успя да се измъкне от нея.
- Ха, ха, хубаво се посмяхте - обади се грифиндорката и Риддъл осъзна каква грешка е направила като се бе заговорила повторно със съученичката си и продавача - Сега е мой ред!
Думите на Ародоет прозвучаха някак страно. Винаги когато момичето се събереше със слидеринки започваше да се държи така (сякаш не беше себе си). Сега грифиндорката бе насочила своята пръчка към другите две момичета и говореше, а те страно защо - сякаш като хипнотизирани го слушаха:
- Дали да не изпробвам новото заклинание върху жива "плячка" госпожице Лестранж - попита синеоката красавица - Тъкмо ще имам какво да разкажа в домашното си. Хм, и като заговорихме за домашни... Аз дойдох тук точно заради вашия предмет. Не би ли следвало да защитавате учениците си, когато те се опитват да намерят допълнително матерял по предмета ви?
Лестранж и другото момиче продължаваха да стоят неподвижно, а продавача сякаш (макар и губ и зъл на външен вид) беше на страната на невината грифиндорка. Ародоет вече отдавна бе отстранила пръчката от ръката на Кармен, която сега седеше на земята близо до смелата по-принцип слидеринка, която сега обаче не помръдваше. Не знайно защо нито едната, нито другата смееха да направят нещо, въпреки че всъщност не изпитваха страх. Нещо друго ги спираше. Някаква невидима сила сякаш им казваше да не се месят. В този момент Кийра забеляза някаква жълта светлина, която премигваше в областта на гърдите под мантията на първокурсничката. Слидеринката преглътна леко и посегна към пръчката си, но Ародоет заговори отново:
- Не смей! Само още сантиметър и ще си оттренирам проклятията. Не забравяй, че ти си добра учителка (признавам), но аз съм добра ученичка. А тази комбинация е доста... хм, болезнена, когато се отнася до твоя предмет "ПРОФЕСОРЕ". Сега, аз ще изляза, а вие - няма да направите нито крачка докато не се отдалеча на поне 200м. от книжарницата. Нали така?
Двете слидеринки неусетно поклатиха глава в знак на съзнание, сякаш някой друг го правеше вместо тях. Продавачът все още гледаше с недоумление и се чудеше как две слидеринки, които са толкова силни и могъщи, и от които се плашеха почти всички сега се подчиняваха на една ГРИФИНДОРКА, и то с една година по-малка от тях. В този момент първокурсничката запристъпва плахо, сякаш да не събуди слидеринките от някакъв трянс и се приближи до вратата.
- Благодаря а книгата господине. Скоро пак ще се видим. Нали, не мислите че заканите на тези двете ще ме сплашат? Ха, та аз съм грифиндорка. Нас от нищо не ни е страх. А и... съм твърде любознателна, за да ме лиши една закана от интереса към забранените книги. Довиждане! - завърши усмихнато синеочката след което излезе през скърцащата врата, държейки пръчката си до последно към момичетата и се забърза на някъде през тълпата. След миг, слидеринките се свестиха, сякаш излязли от някакъв транс.
- На къде тръгна? - провикна се ядосано Кармен, грабвайки пръчката си която стоеше неподвижно близо до крака й и насочвайки я към продавача. Мъжът само вдигна ръка и показа посоката, а двете девойки се затичаха язарени на там. Но вече беше късно. Стройната първокурсничка вече бе изчезнала сред тълпата и може би дори, бе стигнала вече в Хогуортс.
Върнете се в началото Go down
pepsss
Брой мнения : 29
Age : 27
Registration date : 28.03.2009

Магазин за книги Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Магазин за книги   Магазин за книги Icon_minitimeНед Мар 29, 2009 3:28 am

Любопитно си оглеждах вървейки по странната и тъмна улица.Всички ме гледаха мрачно.Търсейки книжарницата се спънах и изтървах магическата си пръчка.Наведох се да си я взема...Икогато се изправих пред мен стоеше един великан.Той ме попита какво търся тук.Аз любезно му обясних че търся книжарницата.Този великан ми посочи търсеното от мен място и се запъти към кафе "Blood".Аз се забързах.Влязох вътре и започнах да разглеждам книгите.Имаше всякакви книги и аз си избрах няколко.Попитах магазинера който беше много грозно и ниско човече:

-Извинете колко ви дължа за тези книги?
-Осемдесет и пет галеопа-рече соптнато.
Аз ги платих и излязох.Личеше си че ще вали ...Времето се беше променило толкова за краткото време което бях прекарала в книжарницата.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content

Магазин за книги Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Магазин за книги   Магазин за книги Icon_minitime

Върнете се в началото Go down
 
Магазин за книги
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Магическа забава! :: Извън училище :: Мракон-али-
Идете на: