Магическа забава! Новата учебна година започва! |
| | Ародоет Авоназукод | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Arodoet Префект /Грифиндор/

Брой мнения : 381 Registration date : 13.07.2007
 | |  | | Arodoet Префект /Грифиндор/

| Заглавие: Re: Ародоет Авоназукод Пет Окт 19, 2007 6:24 pm | |
| Когато навършва десет години, Ародоет получава две неща от майка си като подарък. Едното е оставено като наследство от пра-баба й, от която е наследила магическите си сили, а именно - огромно и красиво вълшебно огледало, в което по късно разбира, че живее огледалния й образ, който може да излиза от там. Второто нещо, което си е вече личен подарък от майка й е един красив черен дневник, който се заключва, а по-късно Аро му прилага и спецялна магия, с която да защитава тайните си от любопитковци. Освен това, Аро получава тези два предмета в деня, в който научава от родителите си, че е магьосница и за това те й напомнят за един от най-важните дни от живота й. Щом получава прекрасния дневник, първата работа вечерта след десетия й рожден ден е да напише нещо в него.
23.11.06 Аз съм магьосница! Днес беше невероятен ден. Едно на ръка, че навършвам цели 10 години, ами и подозренията ми се оказаха вярни. Днес мама ми разкри голямата тайна. Аз имам магьоснически способности! Не вярвах на брат ми, когато ми го казваше преди и когато разправяше, че учи не в езиково училище в друг град, както казваме на хората, а във вълшебен и огромен замък на име "Хогуортс". Той представлява училище само за магьосници и е едно от най-престижните. Всъщност най-престижното. Представяш ли си? Кой би повярвал на такова нещо, особено когато то излиза от устата на брат му, който постояно го баламосва с нещо =) Било голяма чест да те приемат там и мама се надява и мен да ме вземат това лято. Тя каза, че ще тръгна на 10 години и ще навърша единадесет там, защото съм тръгнала на 6 в обикновеното училище и не бива да изпускам година, защото "мъгалите", както нарече тя обикновените хора, щели да заподозрат нещо. Чудя се само, дали ще ме вземат толкова малка, защото по принцип писмата с известията ги получаваш чак на 11. Надявам се, че това няма да е проблем. Ох, това беше един невероятен ден. Между другото получих много и страхотни подаръци, един от които си ти. А сегаааа, ще си лягам , защото съм страашно уморена. Лека нощ дневниче и до скоро.
Последната промяна е направена от на Нед Яну 06, 2008 11:24 am; мнението е било променяно общо 2 пъти | |
|  | | Arodoet Префект /Грифиндор/

| Заглавие: Re: Ародоет Авоназукод Нед Яну 06, 2008 11:11 am | |
| 13.07.07 Получих гооо! Да, успях. Приета съм. Получих писмото днес. Учивам да уча в "Хогуортс". Супер. Много съм щаслива. Мама много се зарадва. тате не го прие особено добре, но ще му мине. В интерес н аистината той не си пада много по тези магически работи. Както и да е. Важното е че съм приетааа. Ох, трябва да свърша толкова много неща. Мама каза, че ще ме заведе съвсем скоро в магьосническия свят, за да си купя всичко необходимо =) Едно от които е вълшебна пръчка. Представяш ли си? Супер! Още не мога да повярвам. Ох, за сега спирам да пиша, защото трябва да обмисля какво да си взема когато замина. толкова се вълнувам. Естествено едно от нещата, ще си ти, разбира се =) Ммм, много се радвам. Сега вече си обяснявам всички страни неща, които постояно ми се случваха. Знаеш ли, като се замисля... не те водя много добре и пиша разни общи глупости в теб, но ти обещавам, че щом се поуспокоя малко, ще започна да пиша по-стойностни неща в теб. Съгласен? Добре. Хайде сега се заемам с подреждането и премислянето на всичко. Знам че е още рано, но трябва да преценя нещата по навреме, за да знам какво да си приготвя после. Ох, много объркано говоря, но както и да е. Това е от вълнение. Хайде чао за сега.
Последната промяна е направена от на Нед Яну 06, 2008 1:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |

| Заглавие: Re: Ародоет Авоназукод Нед Яну 06, 2008 11:21 am | |
| 01.08.07 Днес пристигам. Съжалявам, че не съм писала толкова отдавна, но нямах никакво време. Бях се улисала напълно в подготовката за идването си тук. За щастие вече всичко е готово и в момента пътувам към замъка с личния влак на училището на име "Хогуортс експрес". Казаха, че пристигаме след около час. Казаха, че малко след като пристигнем, ще трябва да се явим на вечеря и на разпределителната церемония. Не разбрах точно какво е това, но до колкото ми обясни Ри, тук имало четири дома и чрез някаква магическа шапка сме щели да узнаем за кой сме. Това било много важна част и веднъж разпределен ли си, трудно би могъл да се преместиш в друг, макар да е имало и такива случаи. Моят брат е в Грифиндор. Той ми каза, че този бил най-добрия. Чух също, ще в един от другите..., как се казваше... Беше нещо със "С..." Не мога да се сетя в момента. Все едно. Казаха ми обаче, че от там излизали злите магьосници. Чесно казано ме е страх малко. Ами, ако шапката ме сложи там? Какво ще правя? Не искам да стана зъл магьосник, макар в този дом също да учели едни от най-добрите. Всъщност какво се обяснявам. Изобщо в цялото училище учат само най-добрите, без значение от дома =) Така че това означава, че и аз съм такава. Или поне ще стана =) Хей, имам си пръчкааа. Страхотна е. Дълга е 25,5 см., гъвкава, изработена от махагон и с косми от еднорог. Продавачът каза, че Годрик Грифиндор - основателят на дома, в който учи Ри е имал такава. Не е ли страхотно. Един от най-великите магьосници е имал същата магическа пръчка като мойта =) Аз тъкмо се бях отчаяла, защото изпробвах сумати преди да пробвам тази и никоя не беше подходяща. Но си заслужаваше чакането =) Сега имам най-хубавата =) Ха, ха, най трябва да спра да пиша усмихнати личица, но просто не мога. Много съм щаслива =) Ето... пак го направих =) И пак... Ей, освен всичко това, не мога да не ти се похваля за друго. Нали знаеш колко много обичам животните. Всъщност не нзаеш, но няма значение. Както и да е. По същество. Мама ми купи полярна сова, която да ми носи пощата. Много е красива. Но има и още нещо. Купи ми коте. Малко черно котенце, което сега спинка сладко до мен. То е черничко, страшно гальовно и има зелени очички. Кръстих го Джеси. Много е хубавичко. Всичко е така вълшебнооо... Имам чувството, че всеки миг, ще се събудя и всичко ще си е пак по строму. Ще трябва да ходя отново в старото гадно училище с онези неприятни съучници, които постояно ми се подиграваха и се заяждаха с мен. Надявам се следващите седем години да са по-добри и в това училище да намеря много нови и добри приятели =)__ Опа, извинявай, че надрасках тази линийка, но преди малко влезе професор Макгонагъл, която каза да се приготвяме, защото ще пристигнем съвсем скоро. Тя е ръководител на дома на брат ми. По-късно довечера, ще ти пиша, ако не съм много изморена, за да ти кажа къде са ме разпределили. Хайде, че почти стигнахме. ................................................................................................................................................................... Разпределиха ме =) Вече съм част от дом Грифиндор. Не е ли страхотно? Ще съм в един дом с брат ми, а и имам същата пръчка като тази на създателя му =) Просто няма начин да не стана една от най-добрите. Между другото, замака е ВЕЛИКОЛЕПЕН. Наистина е огромен и е много красив. Има най-различни интересни неща. Вечерята беше неверочтна, а ястията се появяваха от нищото в чинията ти. Безброй свещи се носеха из въздуха в огромната зала, където се бяхме събрали всички ученици. Беше невероятно. Знаеш ли? Преди малко видях истински призрак. Той дори разговаря с мен. Представи се като... хммм все още не помня цялото име, но на кратко - Почтибезглавия Ник. Тук има още много като него и летят навсякъде из замъка. Появяват се от нищото и могат да преминават през стените. Направо не можах да повярвам на очите си. Олеле, страшно съм изморена, но съм и твърде развълнувана, за да заспя =) След вечерята ни заведоха в стайте. Нашата стая се намира в една от кулите и за да се влезе в нея се произнася пред един жив портрет на жена (тук май всички портрети са живи) паролата, а тя е... Олеле, забравих паролата. Ужас. Какво ще правя сега? Перфектите, мисля че така се казваха... или беше пресфекти... ммм и това е помня. Твърде много информация за един ден =( Както ида е. Те казаха да я помним винаги и да не я казваме на никого. А колкото до тях, те са ученици, които са отличници и отговарят за реда и дисциплината на останалите. Ох... Наистина трябва да лягам, защото утре трябва да си избера и да се запиша на поне четири предмета, а и закуската е рано. Лека нощ =)
Последната промяна е направена от на Нед Яну 06, 2008 1:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |

| Заглавие: Re: Ародоет Авоназукод Нед Яну 06, 2008 1:15 pm | |
| 02.08.07 Днес е денят за размисъл =) Имам впредвид, че днес трябва да решим, на кои предмети да се запишем. Ако можех, щях да се запиша на всичките, но... не знам дали ще се справя. Нямам представа какви са изискванията тук и колко ще ми е трудно да изпълнявам магийте. Сигурно не е лесно само с помощта на едно дръвце и някакви думички да измаьосаш нещо. Ох... Не мога да реша. Има толкова много предмети и всичките са интересни. Има Астрономия, мъгалознание - демек уроци за обикновените хора, оклумантика, пррукуване, легилимантика, история на магията, грижа за магическите създаниа, защита срещу черните изкуства, ммм..., вълшебство, трансфигурация и въобще сума ти такива неща, чийто имена дори не знам какво значат. Надявам се да не съм пропуснала някое, което сигурно се е случило, защото не знам къде си оставих лисчето с описанието на предметите. Дори не знам, кои са предметите разрешени за първокурсниците. Оф... ужас. Леле, закъснявам за закуска. Чао за сега, а довечера ще пиша какво съм решила. ................................................................................................................................................................... Е, реших най-сетне и се записах само на четири предмета, за сега. Разбрах, че който желае, може да се запише на допълнителни предмети по-натам и прецених, че ще е по-добре да се запиша на по-малко, докато свикна и след това да добавя още към списъка =) Мисля че е разумно решение. Избрах най-напред ЗСЧИ, защото мисля че ще ми е от полза, ако някой ме нападне. Другите три предмета са пророкуване, вълшебство и трансфигурация (да можеш да превръщаш нещо или някого, дори себе ди в друго нещо) Мисля че направих правилния избор. Единствено ми е тъжно, че не се записах на Гриза за магическите създания, защото обичам животните много, но ще се запиша по-натам =) Хайде, сега ти казвам довиждане, защото утре ще имам часове =)
Последната промяна е направена от на Нед Яну 06, 2008 1:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |

| Заглавие: Re: Ародоет Авоназукод Нед Яну 06, 2008 1:18 pm | |
| Вече имах по веднъж във всеки час и се запознах с учителите ис това, което ще изучаваме =) По пророкуване и вълшебство ни преподава директора на училището. Той се казва Браян Рукууд. Странното е, че по другите два предмета ми преподават ученички. По-големи са от мен, но въпреки това са ученичкиии. Не мислиш ли, че е малко страно? Както и да е. И двете са слидеринки. Разбрах, че имало голяма вражда между слидеринци и грифиндорци. Все още не разбирам защо? Аз лично се надявам да се сприятеля с някой от Слидерин, както и с хора от другите два дома - Рейвънклоу и Хафулпаф. Според мен, важен е човека, а не дома =)
Последната промяна е направена от на Нед Яну 06, 2008 2:02 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |

| Заглавие: Re: Ародоет Авоназукод Нед Яну 06, 2008 1:57 pm | |
| 16.08.2008 Днес се запознах с двама от приятелите на брат ми. Много са забавни. Те са близнаци и се казват Джордж и Фред Уизли. Срещнах ме се в Голямата зала. По-принцип Ри, не изгаряше от желание да ме запознава с приятелите му, но аз го измолих, а и те попитаха коя е тази красавица =) с него и той нямаше как да не им каже. Всъщност попита единия, обаче още не мога да ги различавам =) Иначе са големи сладури. Имат червени коси, високи са, стройни... Много са забавни... Ха, ха. Май се размечтах... Както и да е, с две думи - големи сладури. Хм.. май го казах вече =) Хм... запознах се и със една слидеринка. Някоя си Кийра Лестранж. Да си призная, както и бях чувала за слидеринци... първото нещо, което ме попита след името ми, разбира се, бе да разкажа нещо за семейството си. После имаше наглостта да попита дали баба ми е маътнород или истинска магьосница. Що за нахалство. Дори да беше мътнород, тя нама право да я нарича така =( Както и да е, надявам се да съм останала с погрешно впечатление =) Всъщност това е най-голямата новина за дена. Иначе... нищо интересно. Хайде чао чао, защото имам да мисля и за домашните си, освен за момчета =) | |
|  | | Sponsored content
 | Заглавие: Re: Ародоет Авоназукод  | |
| |
|  | | | Ародоет Авоназукод | |
|
Similar topics |  |
|
Similar topics |  |
| |
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |